Proč paseme celoročně venku 

30.01.2022

Spásání trávy je pro krávy přirozeným procesem, který jí přináší spoustu živin, v podobě pestré skladby travní směsi. Svým instinktem zvíře přesně ví, který druh trávy právě potřebuje a co mu v danou chvíli dodá. Proto také maso skotu, který se pase celoročně venku potřebuje čas. Steaková matra, že ideální maso je z 2 letého býčka je pouze iluze. Vždy záleží na samotné stavbě zvířete, krmivu a podmínkám chovu. My máme čas, vše individuálně sledovat a plány  výkrmu a přírůstků nebude nikdy muset řešit. Venkovního pasení pak dává jedině smysl, když péče o pastviny a chov probíhá v ekologickém režimu. To co přijde dovnitř se pak odrazí v samotné kvalitě masa. Maso je také méně tučné a kaloricky jsou některé partie naprosto srovnatelné s masem drůbežím, jak po stránce kalorické tak i výživové- vysoký podílu bílkovin.  

Čím více mají zvířata zeleného krmení, tím vyšší bývá obsah omega-3 v jejich mase na úkor omega-6. To je ideální jak pro jejich dlouhodobé zdraví, tak pro zdraví pro člověka. Na druhé straně konzumace takového masa brání mj. vzniku zánětů. Mastné kyseliny omega-3 z tohoto masa obsahují především velmi důležité dlouhé řetězce EPA a DHA. Jezte kvalitně. jezte s rozumemTo je ideální jak pro jejich dlouhodobé zdraví, tak pro zdraví pro člověka. Na druhé straně konzumace takového masa brání mj. vzniku zánětů. Mastné kyseliny omega-3 z tohoto masa obsahují především velmi důležité dlouhé řetězce EPA a DHA. Jezte kvalitně, jezte s rozumem.