O MASE

Plemeno Salers nám prostě sedí. Po letech zkoušení a nepřenosných zkušeností jsme si vybrali rustikální francouzské plemeno Salers. Původní podhorské plemeno pojmenované po názvu městečka Salers, je odolné vůči nízkým teplotám a připravené na celoroční pasení venku. Má klidnou povahu, bezproblémové porody a pečující matky. Mléko matek je...

Zrání masa

29.05.2022

Kvalitního hovězího masa lze dosáhnout pouze zráním. Jsme jednoznačně pro suché zrání, které je kvalitnější ale také nákladnější. Maso zraje min. 14 dnů ve visu ve čtvrtích. Steakové partie pak ještě o něco déle. Při suchém zrání dochází k 20% ztrátě vody a tím pádem také úbytku na váze. Tohle je však jediná cesta, jak dosáhnout...

Výběr jatek byl pro nás velmi důležitý. Tolik péče musí být završeno důstojným koncem zvířete. Vybrali jsme si BIO jatka v Sedlčanech, na kterých se denně poráží pouze omezený počet kusů a porážka se děje jen v dopoledních hodinách.

Po převzetí balíčku, maso prosím co nejdříve dopravte do své lednice, ideálně v termo tašce. Masu je nejlépe v lednici při teplotě 0-4°C ; proto zásilku ihned vyndejte a uložte. Před samotnou přípravou maso vyndejte z obalu, opláchněte a nechte "nadechnout".

Spásání trávy je pro krávy přirozeným procesem, který jí přináší spoustu živin, v podobě pestré skladby travní směsi. Svým instinktem zvíře přesně ví, který druh trávy právě potřebuje a co mu v danou chvíli dodá. Proto také maso skotu, který se pase celoročně venku potřebuje čas. Steaková matra, že ideální maso je z 2 letého býčka je pouze iluze....