Vyzrálé hovězí v bio kvalitě.

O nás 

Statek č. 6 se nachází v malebné osadě Rudoltice u Vrchotových Janovic. Naše malá osada se nachází v kraji blanických rytířů nedaleko Benešova u Prahy. Kraj zapomenutý, o to více přirozený a podmanivý. Jsme malá rodinná firma a společně se staráme o chod statku. Dokončujeme zcela novou bourárnu s vlastním zracím boxem a rekonstruujeme další hospodářské budovy. Kromě chovu krav se také věnuji umělecké kovařině. Pokud zavítáte do našich končin, přijeďte se podívat i k nám, jste srdečně zváni.  

Vyzkoušejte Francouze

Plemeno Salers nám prostě sedí. Po letech zkoušení a nepřenosných zkušeností jsme si vybrali rustikální francouzské plemeno Salers, které je odolné na celoroční pasení venku, má klidnou povahu a pečující matky. V ČR je pouze pár chovatelů, kteří se o plemeno starají. Vy máte tak exkluzivní možnost vyzkoušet křehkost a šťavnatost masa. 


Dopřejte svým dětem kvalitní a zdravé maso.

Hlavně klid

Výběr jatek byl pro nás velmi důležitý. Tolik péče musí být završeno důstojným koncem zvířete. Vybrali jsme si BIO jatka, na kterých se denně poráží pouze omezený počet kusů. Ke zvířatům se chovají s úctou, nepoužívají elektrické biče a jednoduše ke zvířeti přistupují s respektem. Všechny další potřebné informace lze dohledat z etikety balíčku.

Jak to děláme?

Bez zrání by to nešlo. Jsme jednoznačně pro suché zrání, které je kvalitnější ale také nákladnější. Maso zraje min. 20 dnů ve visu. Lze se domluvit i na delším zrání větších kusů. Při suchém zrání dochází  k 20% ztrátě vody a tím pádem také úbytku na váze. Tohle je však jediná cesta, jak dosáhnout kvalitního produktu. Po rozbourání a zabalení masa do vakua, proces zrání pokračuje - probíhá tzv. mokré zrání. Maso tak vydrží při dodržení teplotních podmínek dalších 14-21 dnů v neporušeném obalu.